flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відома учасників судових процесів!

28 лютого 2022, 14:05

В умовах запровадженого в Україні воєного стану, Подільський районний суд міста Києва продовжує здійснювати правосуддя, з урахуванням особливого режиму роботи, відповідно до діючого законодавства України.

Подільський районним судом міста Києва буде забезпечено невідкладних категорій  справ, які пов’язані із забезпеченням діяльності військово-цивільної адміністрації, та справ, пов’язаних з розглядом кримінальних правопорушень щодо осіб, які підозрюються чи обвинувачуються у вчиненні тяжких та особливо тяжких злочинів, де відносно підозрюваних чи обвинувачених передбачена можливість дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 Участь у таких судових засіданнях відбуватиметься  дистанційно з використанням системи відеоконференцзв’язку. За можливості, судові засідання проводитимуться за участю обвинувачених (підозрюваних), в тому числі, які утримуються під вартою в умовах ДУ «Київський слідчий ізолятор».

При цьому, за необхідності і можливості, забезпечуватиметься  участь захисників (в тому числі на безоплатній основі).

 Судовий розгляд усіх інших категорій  справ (цивільних, адміністративних, справ про адміністративні правопорушення, кримінальних справ, де особи не утримуються під вартою, або де не сплинули строки тримання їх під вартою буде знято з розгляду.

 Додаткову інформацію  про зміни в роботі буде повідомлено на офіційному вебсайті Подільського районного суда міста Києва.