flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

02 травня 2022 року ухвалено вирок відносно поширювача матеріалів, у яких містилося виправдовування російської агресії

16 травня 2022, 11:07

Вироком Подільського районного суду міста Києва від 2 травня 2022 року громадянина України М. визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 436-2 КК України.  

На підставі угоди про визнання винуватості особу засуджено до покарання  у виді 5 років позбавлення волі із застосуванням звільнення від відбування покарання з іспитовим строком на 3 роки за поширення в соціальній мережі «Однокласники» з використанням технології VPN матеріалів, які виправдовують російську агресію та глорифікують осіб, які здійснюють таку агресію. 

Зокрема, М. поширив фотографію президента рф, картинки із зображенням танку під прапором незаконного формування Донецької народної республіки, військового автомобіля з літерою «Z» та військовослужбовця на фоні російського прапора. 

 Поширення картинок супроводжувалося написами, які містили виправдовування та визнання правомірною збройної агресії рф. Картинки та фото зібрали вподобання тисяч користувачів соцмережі, чим підірвали інформаційну безпеку України.