flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Подільський районний суд міста Києва продовжує свою роботу в умовах воєнного стану

10 червня 2022, 12:38

До уваги учасників судових проваджень та відвідувачів суду!

У зв’язку з широкомасштабною збройною агресією російської федерації проти України, відповідно до статті 3 Конституції України, статті 122 Закону України "Про правовий режим воєнного стану", Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженого Законом України від 24 лютого 2022 року № 2102-ІХ, Указу Президента України від 14 березня 2022 року № 133/2022 «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні», затвердженого Законом України  від 15 березня 2022 № 2119-IX, враховуючи рішення Ради суддів України від 24 лютого 2022 року № 9 "Щодо вжиття невідкладних заходів для забезпечення сталого функціонування судової влади в Україні" та від 14 березня 2022 року № 10 "Щодо затвердження рекомендацій з організаційних питань роботи суддів в умовах воєнного стану", керуючись частиною другою статті 29 Закону України "Про судоустрій і статус суддів":

Подільський районний суд міста Києва продовжує свою роботу в умовах воєнного стану.

Не зважаючи на постійні загрози, що стали наслідком вторгнення армії країни - агресора, судом постійно вживаються заходи, спрямовані на належну організацію роботи суду, а також забезпечується розгляд судових справ.

Питання про розгляд судових справ вирішується суддями відповідно до норм чинного законодавства, з урахуванням явки учасників та передбаченої законом процесуальної необхідності.

У разі неявки сторін з поважних причин або настання інших обставин, що унеможливлюють розгляд судових справ, суддями, з урахуванням вимог чинного законодавства, приймаються рішення про відкладення розгляду судових справ.

Про дату та час судового розгляду учасники таких судових проваджень повідомляються у встановленому процесуальним законодавством порядку.

Прийом процесуальних документів та іншої кореспонденції відбувається загальною канцелярією, з метою уникнення загрози життю, здоров’ю та безпеці як працівників так і відвідувачів суду, альтернативним способом подачі документів до суду можливий через підсистему «Електронний суд», засобами поштового зв’язку та електронної пошти, а також скрині, розташованої в приміщенні районного суду.

Видача судових рішень та виконавчих листі проводиться відповідними відділами та архівом суду:

Пн. з 09:00 до 12:00

Ср. з 15:00 до 18:00

Пт. з 08:00 до 11:00

Подільський районний суд м. Києва зі свого боку вживає всіх заходів, щоб забезпечити громадянам доступ до правосуддя та вирішуючи невідкладні питання, які виникають перед судовою системою. Кожен, сумлінно виконуючи роботу на своєму фронті, наближає перемогу.