flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Закликаємо дотримуватися Правил пропуску осіб до приміщення суду

24 листопада 2023, 09:44

Подільський районний суд м. Києва закликає громадян  дотримуватися Правил  пропуску осіб до приміщень суду та своєю поведінкою не підривати авторитет судової влади та працівників Служби судової охорони.

У судах України діє пропускний режим. Під час здійснення повноважень щодо пропускного режиму в судах, працівники Служби судової охорони керуються Конституцією України, законами України та іншими  нормативно-правовими актами в зазначеній сфері, зокрема Правилами пропуску осіб до будинків (приміщень) судів, органів та установ системи правосуддя та на їх територію транспортних засобів, затвердженими спільним Наказом Державної судової адміністрації України та Служби судової охорони №43/61 від 30.01.2020.

Відповідно до Правил,  з метою ідентифікації осіб, які прибули до суду, їх пропуск здійснюється на підставі документа, що посвідчує особу.

Інформація щодо осіб, які пропускаються до приміщень судів, заноситься працівниками Служби до Журналу відвідувачів.

На вході до приміщення суду обладнується пункт  пропуску з турнікетом, стаціонарним металодетектором арочного типу або ручними металошукачами, засобами відеонагляду та зв'язку, призначених для виявлення заборонених для пронесення (провезення) речей.

22 листопада 2023 року в приміщенні Подільського районного суду м. Києва по вул. Хорива, 21 відбувалося судове засідання з розгляду кримінального провадження.

Особи, які прибули у судове засідання,  відмовлялися надавати документи, що посвідчують їх особу, та проходити  пункт пропуску до приміщення суду з ручним маталошукачем.

В подальшому було оприлюднено відеозапис під назвою «Как нужно входить в суд», зміст якого може тлумачитися в негативному значенні як неналежне виконання працівниками судової охорони своїх обов’язків (https://vm.tiktok.com/ZMjoy7BKF).

Подільський районний суд м. Києва  зазначає, що дії працівників Служби судової охорони, відтворені на відеозаписі, відповідали Правилам  та були спрямовані на підтримання правопорядку в приміщенні суду та забезпечення особистої безпеки суддів та працівників суду.