flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду надійшов обвинувальний акт за ч. 4 ст.111-1 КК України «Колабораційна діяльність”

18 січня 2024, 13:37

Реалізація поліграфічної продукції на території України зі сплатою податків державі-агресору

 

Алі Махер Хадж був засновником ТОВ «Фірма «Кінда», яке з 1994 року здійснювало свою господарську діяльність в АР Крим. Після анексії території АР Крим, засновник товариства отримав громадянство російської федерації та перереєстрував товариство за законами країни-агресора, з метою подальшого виготовлення  на території АР Крим продукції, частина якої поставлялася на підконтрольну Україні територію для реалізації під торговою маркою «Kinda».

Реалізуючи готову продукцію на території України через інше підприємство, зареєстроване в Україні,  товариство сплачувало податки у державний бюджет російської федерації, таким чином забезпечуючи матеріальними ресурсами їх представників для підтримання збройної агресії проти України.

Алі Махер Хадж обвинувачується у провадженні господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 111-1 КК України «Колабораційна діяльність».