flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вирок по державній зраді

24 січня 2024, 10:31

Суддя Господарського суду АР Крим Осоченко Інеса Костянтинівна

Осоченко І.К., будучи суддею господарського суду Автономної Республіки Крим, починаючи з березня 2014 року не склала своїх повноважень судді та не вчинила жодних дій для звільнення її з посади судді, взяла участь у конкурсі на зайняття посади судді «арбітражного суду Республіки Крим», процедура якого передбачає набуття громадянства російської федерації.  

В подальшому Осоченко І.К. здійснювала «правосуддя» на цій посаді від імені російської федерації, що у свою чергу свідчить про те, що обвинувачена надавала допомогу державним органам рф у проведенні підривної діяльності проти України та таким чином спричинила шкоду суверенітетові та територіальній цілісності України.

Осоченко І.К. залишається громадянкою України по теперішній час, незалежно від місця її проживання, та фактичне набуття Осоченко І.К. громадянства російської федерації не впливає на зміст її правових відносин з Україною, за якими вона визнається лише громадянкою України.

Будучи громадянкою України, маючи достатній рівень спеціальних знань і життєвого досвіду, що підтверджується її кваліфікаційним рівнем підготовки в галузі права як судді, використовуючи під час здійснення «правосуддя» від імені рф власні теоретичні знання і практичні навички, матеріально-технічну базу господарського суду Автономної Республіки Крим, здійснювала тривалий час правосуддя від імені рф, тобто  своїми умисними протиправними діями вчинила  державну зраду, тобто вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 111 КК України.

Вироком Подільського районного суду м.Києва від 15 січня 2024 року Осоченко І.К. засуджено до 13 років позбавлення волі з конфіскацією усього її майна. Вирок може бути оскаржено в апеляційному поряду.