flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вирок по державній зраді

08 березня 2024, 15:02

Суддя Господарського суду АР Крим Бєлоглазова Ірина Костянтинівна

Бєлоглазова І.К.., будучи суддею господарського суду Автономної Республіки Крим, починаючи з 2014 року не склала своїх повноважень судді та не вчинила жодних дій для звільнення її з посади судді, взяла участь у конкурсі на зайняття посади судді «арбітражного суду Республіки Крим», процедура якого передбачає набуття громадянства російської федерації.  

За результатами проведеного державними органами російської федерації конкурсу Указом Президента російської федерації від 19.12.2014 № 786 діюча суддя судової влади України, громадянка України Бєлоглазова І.К. призначена на посаду судді Арбітражного суду Республіки Крим росiйської федерації на окупованій території AP Крим та продовжила здійснення правосуддя вже як суддя Арбітражного суду Республіки Крим російської федерації.

Відповідно до Рішенням Вищої Ради Юстиції від 24.12.2015 року №1206/0/15-15 внесене подання до Верховної Ради України про звільнення Бєлоглазової Ірини Костянтинівни за порушення присяги. Відповідно до Постанови Верховної Ради України від 19.04.2016 року №1172-VIII Бєлоглазову Ірину Костянтинівну звільнено з посади судді господарського суду Автономної Республіки Крим у звязку з порушенням присяги.

Будучи громадянкою України, маючи достатній рівень спеціальних знань і життєвого досвіду, що підтверджується її кваліфікаційним рівнем підготовки в галузі права як судді, використовуючи під час здійснення «правосуддя» від імені рф власні теоретичні знання і практичні навички, матеріально-технічну базу господарського суду Автономної Республіки Крим, здійснювала тривалий час правосуддя від імені рф, тобто  своїми умисними протиправними діями вчинила  державну зраду, тобто вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 111 КК України.

Розгляд кримінального провадження здійснювався судом за відсутності обвинуваченої (in absentia).

Вироком Подільського районного суду м.Києва від 28 лютого 2024 року Бєлоглазову І.К. засуджено до 13 років позбавлення волі з конфіскацією усього її майна.