flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Колишня суддя Ялтинського міського суду АР Крим отримала 13 років позбавлення волі за державну зраду

08 березня 2024, 15:04

Кулєшова О.І., будучи суддею Ялтинського міського суду Автономної Республіки Крим, упродовж березня - листопада 2014 року свідомо підготувала та подала до Вищої кваліфікаційної колегії суддів російської федерації особисту заяву про рекомендацію на вакантну посаду судді незаконно створеного Ялтинського міського суду Республіки Крим російської федерації та необхідний для цього пакет документів, передбачений ч. 6 ст. 5 Закону російської федерації «Про статус суддів в російській федерації». Після цього, Кулєшова О.І. за власноруч складеною заявою прийняла участь у проведенні конкурсу на заміщення вказаної посади судді російської федерації на окупованій території АР Крим.

 Указом Президента російської федерації від 19.12.2014 № 786 діюча суддя судової влади України, громадянка України Кулєшова О.І. призначена на посаду судді Ялтинського міського суду Республіки Крим росiйської федерації на окупованій території AP Крим та продовжила здійснення правосуддя вже як суддя

Будучи громадянкою України, маючи достатній рівень спеціальних знань і життєвого досвіду, що підтверджується її кваліфікаційним рівнем підготовки в галузі права як судді, використовуючи під час здійснення «правосуддя» від імені рф власні теоретичні знання і практичні навички, матеріально-технічну базу Ялтинського міського суду Автономної Республіки Крим, здійснювала тривалий час правосуддя від імені рф, тобто  своїми умисними протиправними діями вчинила  державну зраду, тобто вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 111 КК України.

Розгляд кримінального провадження здійснювався судом за відсутності обвинуваченої (in absentia).

Вироком Подільського районного суду м.Києва від 28 лютого 2024 року Кулєшову О.І. засуджено до 13 років позбавлення волі з конфіскацією усього її майна.