flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду надійшов обвинувальний акт за ч. 4 ст.111-1 КК України «Колабораційна діяльність”

15 березня 2024, 14:12

Укладення угод на електронному торгівельному майданчику для здійснення державних та муніципальних закупівель

 

Кулєшов Ігор Володимирович займав посаду директора ТОВ «Зодіак-Альфа», зареєстрованого в м. Ялті за російським законодавством.

Дане підприємство було зареєстроване на сайтах РФ, передбачених для здійснення державних та муніципальних закупівель.

В період часу травень-червень 2023 р. ТОВ «Зодіак-Альфа» в особі Кулєшова І.В. уклало державні контракти, за якими товариство  продало так званій «Прокуратурі Республіки Крим» дві двокімнатні квартири та отримало платежі  у розмірі 8360300 руб. та 7864776,00 руб.

В серпні та вересні 2023 року Кулєшов І.В. як директор ТОВ «Зодіак-Альфа» уклав угоди щодо надання в оренду нежитлових приміщень незаконному органу влади – так званому «Муниципальному казенному учреждению «Единая дежурно-диспетчерская служба 112» муниципального образования городского округа Ялта»; в подальшому – на підставі додаткової угоди збільшив вартість оренди та її  строк.

Кулєшов І.В. своїми діями забезпечував матеріальну підтримку держави-агресора та сприяв реалізації економічної політики окупаційної влади.

Відтак, Кулєшов І.В. обвинувачується у провадженні господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 111-1 КК України «Колабораційна діяльність».