flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду надійшов обвинувальний акт за ст.111-2 КК України «Пособництво державі-агресору”

09 вересня 2024, 10:05

Курочкін Григорій Миколайович добровільно створив «Telegram»-канал, де закликає здійснювати перекази коштів для допомоги державі-агресору

 

В провадження суду надійшов обвинувальний акт  відносно Курочкіна Григорія Миколайовича, який будучи підприємцем, організував безоплатний ремонт, обладнання та передачу автомобілів збройним силам РФ, які беруть активну участь у військових діях проти У країни.

Курочкін Г.М. передав відремонтовані та підготовлені для участі у бойових діях 5 автомобілів підвищеної прохідності («НИВА», «УАЗ» та «ГАЗЕЛЬ») військовослужбовцям ЗС РФ.

Також він створив канал на багатоплатформовому месенджері «Telegram» під назвою «Z гараж», де особисто розміщує пропагандистські матеріали проросійського змісту, спрямовані на підтримку рішень та дій держави-агресора та її збройних формувань. На каналі обвинувачений   розмістив інформацію про придбання, ремонт та передачу автомобіля «ВАЗ 2121 Нива» та автомобіля марки «УАЗ» на потреби зс РФ.

Також закликав всіх бажаючих  здійснювати переказ коштів для придбання нових автомобілів та запчастин для ремонту і облаштування автомобілів на потреби зс РФ. На цьому каналі розміщував  звіти про витрачені грошові кошти, пророблену роботу та передачу матеріальних ресурсів ЗС РФ.

Курочкін системно  здійснює пособництво державі-агресору, незаконним збройним формуванням держави-агресора через підтримку рішень та дій держави-агресора, а також збір, підготовку та передачу матеріальних ресурсів.

Курочкіну Г.М. загрожує до 12 років позбавлення волі.