flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

УВАГА!!!

27 лютого 2018, 10:55

Про спростування недостовірної інформації щодо розгляду кримінальної справи по факту крадіжки картини Мікеланджело Меризи да Караваджо

«Взяття Христа під варту чи Поцілунок Іуди»

 

     22.02.2018 року на сайті : http dumskaya.net було висвітлено інформацію щодо не призначення до розгляду з 2016 року кримінальної справи щодо викрадення з Одеського  музею західного та східного мистецтва картини Мікеланджело Меризи да Караваджо  «Взяття Христа під варту чи Поцілунок Іуди».

     Повідомляємо, що висвітлена інформація « С 2016 года заседания не проводяться и их просто перестали назначать» НЕПРАВДИВА, не відповідає дійсності та підлягає спростуванню виходячи з наступного.

        Дійсно з 2013 року в провадженні Подільського районного суду міста Києва перебуває кримінальна справа по обвинуваченню  п»яти осіб у вчиненні ряду особливо тяжких злочинів, а саме за ч.5 ст.185 КК України ( крадіжка вчинена організованою групою, - карається позбавленням волі до дванадцяти років з конфіскацією майна), ч.2 ст.201  КК України ( контрабанда, вчинена за попередньою змовою групою осіб,  - карається позбавленням волі до дванадцяти років з конфіскацією майна), в тому числі по факту крадіжки картини Мікеланджело Меризи да Караваджо «Взяття Христа під варту чи Поцілунок Іуди».

      Тривалий розгляд справи пов»язаний із тим, що відповідно до вимог КПК України тричі змінювались судді, в провадженні яких перебувала справа.

           У справі було призначено 40 судових засідань.

      На даний час кримінальна справа перебуває в провадженні судді Отвіновського П.Л., яким на протязі 2017-2018 р.р. було призначено 18 судових засідань. 

           Наступне судове засідання призначено на 07.03.2018 року . Справа розглядається у відкритому  судовому засіданні.

           Картина Мікеланджело Меризи да Караваджо  «Взяття Христа під варту чи Поцілунок Іуди», яка визнана речовим доказом  у справі перебуває на зберіганні у спеціалізованому реставраційній установі.

           З метою додаткової перевірки доводів щодо умов зберігання вищевказаного полотна Подільським районним судом міста Києва направлено запит щодо належних умов зберігання.

              Долю речового доказу буде вирішено під час прийняття судового рішення по суті розгляду справи.         

        Крім цього, тривалий розгляд справи обумовлений об»єктивними причинами: велика кількість учасників процесу, вирішення  клопотань, вчинення процесуальних дій з метою забезпечення охорони прав і свобод людини.

            Крім цього повідомляємо, що не відповідає дійсності викладена інформація щодо « меры пресечения у них нет . Они все исчезли. И на последнем заседании суда- два года назад оно было..», оскільки міра запобіжного заходу відносно підсудних обрана-підписка про невиїзд з постійного місця проживання ( в редакції кодексу 2001 року) та попереднє  засідання було призначено на 22.02.2018 року.   

 

 З повагою, прес-секретар суду.