flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Змінено ставки судового збору!

12 листопада 2013, 10:58

23 жовтня 2013 року набрав чинності Закон України від 19 вересня  2013 року № 590-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сплати судового збору».          

Відповідно, починаючи з 23 жовтня 2013 року діють змінені ставки судового збору,  який справляється за подання до суду позовних та інших заяв, передбачених процесуальним законодавством.

Також передбачено справляння судового збору у разі ухвалення судом постанови про накладення адміністративного стягнення. (особою, на яку накладено стягнення, сплачується судовий збір у розмірі 0,03 розміру мінімальної заробітної плати).    

При подачі адміністративного позову майнового характеру сплачується 10% розміру ставки судового збору. Решта суми судового   збору стягується з позивача або відповідача пропорційно до задоволеної чи відхиленої частини вимог.

Також запроваджено диференційовану шкалу розміру ставки судового збору, яка справляється за подання до суду позовної заяви про відшкодування моральної шкоди. Розмір ставки судового збору поставлено у пряму залежність від розміру ціни позову. 

 

Більш детально ознайомитися зі зміненими ставками судового збору можна в розділі сайту «Судовий збір».