flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Моніторинговий візит РСУ до Подільського районного суду м. Києва

04 червня 2019, 12:38

          03 червня 2019 року до Подільського районного суду м. Києва з моніторинговим візитом завітав Голова Ради суддів Олег Ткачук, члени Ради суддів – голова Комітету з питань матеріально-побутового і фінансового забезпечення судів і суддів Віктор Остапук та Валерія Чорна, а також начальник територіального управління ДСА України у місті Києві Олександр Сімановський.

       В ході моніторингового візиту окрім організаційних питань було наголошено про вкрай незадовільне матеріально-технічне забезпечення суду. Суд розташовується у двох будівлях. Обидві вони старі, мають статус історичних, тому реконструкцію можна здійснювати виключно у відповідності до вимог охоронного законодавства. Також було наголошено про те, що з 21 штатної посади судді, 11 вакантних, працює 9 суддів, один з яких без повноважень, під загрозою робота кримінальної колегії.

        Голова суду Олег Васильченко зазначив, що з матеріально-технічним забезпеченням можна було б миритися, якби було кому розглядати справи і забезпечувати роботу суддів. Із 21 штатної посади судді, 11 вакантних, працює 9 суддів, один з яких без повноважень. Розгляд кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення здійснюється трьома суддями. Розгляд цивільних, адміністративних справ, клопотань від 9-ти органів досудового слідства та скарг від громадян у криміальних провадженнях, невідкладних клопотань ТМО «Психіатрія» в м. Києві  здійснюється 6-ма суддями.

        З більш детальною інформацією про моніторинговий візит можливо ознайомитися за посиланням на сайті Ради Суддів України.